Tiinan tapaus oli osa Työssä oppien –hanketta, jota rahoitti OKM. Hankkeeseen osallistui Sataedusta 28 opiskelijaa, jotka suorittavat opintonsa laajennettuna työssäoppimisena. Osa valmistui tavallista nopeammin. Mukana oli 7 opettajaa.

Luokassa oli paha olla. Poissaoloja kertyi runsaasti. Opintosuoritukset olivat heikkoja. Lopulta tilanne päättyi koulusta eroamiseen.”Tiina” (nimi muutettu) ei pystynyt opiskelemaan ryhmässä paniikkihäiriön vuoksi.

Myöhemmin Tiina yritti uudelleen – nyt oppisopimuksella. Tietopuolinen opiskelu ei kuitenkaan onnistunut, vaan poissaoloja kertyi ja sopimuksissa pysyminen oli vaikeaa.

Ryhmänohjaaja piti kuitenkin yhteyttä ja esitteli mm. laajennettua työssäoppimisen mallia. Tiina saatiin kokeilemaan opintojen loppuunsaattamista työssäoppimalla.

Pienin askelin siirryttiin kohti säännöllisempää ”työssäoloaikaa”. Opettaja piti tiheästi yhteyttä ja kävi ohjauskäynneillä keskimäärin 2-3 kertaa viikossa. Ohjausta tarvittiin erityisesti alkuvaiheessa ja aina ongelmien ilmaantuessa. Haastavina hetkinä ohjausta tai yhteydenpitoa oli joka toinen päivä.

Opintojen edetessä ongelmat vähenivät ja opintosuoritukset alkoivat lähestyä (kaikkien yllätykseksi) kiitettävän tasoa! ”Tilanne muuttui koko ajan paremmaksi, vaikka vaikeitakin hetkiä tuli välillä vastaan”, Tiina kertoo.

Työnpaikalla oltiin hyvin tyytyväisiä kokeiluun. ”Meille on erityisen tärkeää, että opettaja voi jalkautua antamaan lisäohjausta”, Tiinan työpaikkaohjaaja toteaa.

Tutkinnon loppuunsaattaminen työssäoppimalla toimi ja sijoitettu lisäohjausresurssi tuotti hienon lopputuloksen!

Onnistumisen edellytyksiä:

  • ryhmänohjaaja halusi löytää Tiinalle sopivan ratkaisun
  • löytyi sopiva työpaikka
  • aluksi edettiin pienemmin askelin
  • tiivistä ohjausta tarpeen mukaan.

Lisätietoja Pauli Huhtamaa (pauli.huhtamaa@sataedu.fi,  p. 040 199 4220)

Teksti Pauli Huhtamaa ja Pauliina Merikivi.