Sataedussa kosmetologiksi opiskeleva Viivi Ranta-Krenkku kertoo valmistuvansa unelma-ammattiinsa. Kauneudenhoidon perustutkinto on vasta tuloillaan, mutta alalle omistautuneella Viivillä on jo ripsiteknikon paperit taskussa.

Viivi työskentelee opiskelunsa ohessa SataPro osuuskuntayrittäjänä kokemäkeläisessä parturi-kampaamo Beauty Blyssä. Tällä hetkellä Viivi tekee ripsienpidennyksiä asiakkailleen. Jatkossa Viivi tulee lisäämään tarjontaansa erilaisia kauneushoitoja alan opintojen edetessä.

Viivi on hyödyntänyt Sataedun tarjoamat mahdollisuudet osallistua alan täydennyskoulutuksiin jo opiskelunsa aikana sekä hakenut oppia myös muualta. Viivi tietää, että alalla koulutukseen kannattaa panostaa ja että on tärkeää kehittää omaa ammattitaitoa.

Yrittäjäperheessä kasvaneena Viivillä oli matala kynnys ryhtyä yrittäjäksi. ”Kauneusalalla yrittäjyys on monesti ainoa tapa työllistyä”, toteaa Viivi ja jatkaa, ”Oman työllistymisen eteen on tehtävä töitä. On oltava aktiivinen, huolehdittava omasta osaamisesta ja verkostoiduttava.”

Opiskelun ohessa yritystoiminnan aloittaminen on ollut Viiville pehmeä lasku yrittäjyyteen. Tukea toimintaansa Viivi on saanut perheeltään ja Sataedun opettajilta.

Menestyminen yrittäjänä ei ole kuitenkaan Viiville itsestään selvä asia. Viivi suunnittelee jo liiketalouden jatko-opintoja ammattiin valmistumisen jälkeen. ”Tulevaisuudessa tulen tarvitsemaan myös liiketalouden osaamista yritystoiminnan pyörittämiseen”, sanoo Viivi.

 Yrittäjyys ja työ tukevat opiskelua. Viivi valmistuu omaa ryhmäänsä nopeammin ammattiin. Viivin opettaja Janika Reunanen iloitsee siitä, että hänen opiskelijansa on hyödyntänyt yrittäjyyden ja joustavien opintopolkujen mahdollisuudet hyvin.  ”Viivi on hyvä esimerkki opiskelijasta, joka itse vaikuttaa opintojensa edistymiseen ja saamaansa koulutukseen.”

FB_IMG_1458155008802[3]

Kauneus Beuty Bly koko vahvuudessaan.  Parturi-kampaaja ja omistaja Jasmin Bly (oik.), ripsiteknikko ja kosmetologiopiskelija Viivi Ranta-Krenkku, lähihoitaja ja Sataedussa jalkojen hoitajaksi opiskellut Kaisu Koivunen sekä yrityksen entinen omistaja parturi-kampaaja Tarja Uusitorppa.

Päivitys 22.3.2017 #osaaviaonnistujia. Tutkinto kahdessa vuodessa.

 

Postaaja: Johanna Virtanen