Kolmas Kohti Työelämää -ilta järjestettiin huhtikuussa Porissa. Illan tarkoituksena oli esitellä tukea tarvitsevan työllistymisen mahdollisuudet ja tarjolla oleva tuki. Ilta oli suunnattu tukea tarvitseville opiskelijoille ja heidän läheisilleen.

Kutsuttuna paikalle saapui runsas 50 henkeä. Illan tavoitteena oli saada aikaan opiskeluaikainen yhteys opiskelijan ja työllistymistä tukevien tahojen välille sekä antaa tietoa niistä tukitoimista, joilla voisi toteutua tuettu työllistyminen.

Tilaisuudessa puheenvuoroja käyttivät Raumalla toimiva sosiaalinen yritys Tietotaito, Porissa toimiva Satakoulutus Oy, TE-palvelut sekä Porin kaupungin vammaispalvelut.

Toimijat esittelivät toimintaansa opiskelijan näkökulmasta, sitä miten ja missä vaiheessa tukea on saatavilla ja miten toimitaan, jotta tuenanto mahdollistuisi.

Palautteen mukaan erityisen hyvänä pidettiin sitä, että samassa tilaisuudessa esiteltiin laajasti saatavilla oleva tuki, oli opiskelija kyvyiltään avotyöhön tai palkkatyöhön työllistyvä.

Tilaisuuden järjesti alueellinen ammatillisen erityisopetuksen verkosto, Sataedu ja WinNova yhdessä, ravintola Liisanpuiston auditoriossa 18.4.2016.

Kuvassa Nanna Viherranta Satakoulutus Oy esittelee omaa toimintaansa.

Postaaja: Erityisopettaja Mikko Knuuttila,  Sataedu Ulvila