Kotikansainvälisyys on yksi Sataedun kansainvälisen toiminnan uusi muoto. Sataedu on aloittanut kv-tutoreiden kouluttamisen vuonna 2014. Tavoitteena on, että Sataedun jokaisessa toimipaikassa tulee olemaan tulevaisuudessa kahdesta kolmeen kv-tutoria lukuvuosittain.

Kv-tutoreiden toivotaan tuovan Sataedun omien opiskelijoiden tietoon sen, kuinka paljon ja erilaisia mahdollisuuksia kv-toiminta oikeasti tarjoaa opiskelijoille. Tutorit tulevat auttamaan myös meille vaihtoon tulevien opiskelijoita käytännön asioissa ja heidän sopeutumista paikallisiin tapoihin ja opiskeluun.

Kansainvälistyminen onnistuu myös omassa oppilaitoksessa.

Vaihtoon lähtö ei ole ainoa tapa kansainvälistyä opintojen aikana. Sataedu ottaa vastaan vuosittain lähes kuusikymmentä ulkomaalaista vaihto-opiskelijaa. Vastaavasti meiltä lähtee lähes sama määrä opiskelijoita vähintään viiden viikon mittaisiin ulkomaanjaksoihin Euroopan kouluihin.

Vaihto-opiskelijat tuovat mukanaan omaa osaamistaan ja tapakulttuuria. Sataedulaisten kansainvälistyminen onnistuu siis myös vaivattomasti omien opintojen ohella ja kotosalla.

Sataedun Salongeissa opiskelijoilla oli mahdollisuus kotikansainvälistymiseen, kun irlantilaiset vaihto-opiskelijat osallistuivat keväällä myös opetukseen. Kuvassa (vas.) Ashleigh, Viivi ja Sarah, joka tekee kampausta omalle opettajalleen Eileen Robinsonille.

Postaaja: Johanna Virtanen, viestintä