Se mihin kiinnitämme huomiomme, se lisääntyy. Katso myös postauksen video!

Sataedussa kiinnitetään erityistä huomioita opiskelijoiden hyvinvointiin, sillä olemme huomanneet hyvinvoivan opiskeluyhteisön ja terveellisen sekä turvallisen opiskeluympäristön olevan edellytyksenä opiskelijoidemme hyvinvointiin.

Hyvinvointiin, turvallisuuteen ja terveellisyyteen liittyvät asiat otetaan huomioon Sataedun arjessa monin eri tavoin. Pyrimme muun muassa edistämään opiskelijoiden terveellisiä elämäntapoja, järjestämään opetusta ja työskentelyä työsaleissa sekä luokissa hyvinvointia tukevasti, ennaltaehkäisemään ja puuttumaan kiusaamiseen ja häirintään sekä edistämään tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä mielenterveyttä. Pidämme tärkeänä myös sitä, että annamme opiskelijoille niin sanottuja hyvinvoinnin eväitä, joita he voivat hyödyntää myös valmistumisen jälkeen.

Muutamia esimerkkejä siitä, mitä olemme yhdessä opiskelijoiden kanssa tehneet: olemme suunnitelleet ja toteuttaneet opintoaloille viihtyisiä taukotiloja, ruokasalin ja kahvion viihtyvyyteen on panostettu, olemme ostaneet uusia liikuntavälineitä sekä liikkumiseen aktivoivia pelejä, järjestäneet erilaisia hyvinvointitapahtumia ja tempauksia sekä järjestäneet turvallisuuteen liittyviä koulutuksia.

Mikä parasta, niin olemme huomanneet, että tekeminen synnyttää tekemistä ja arvostava vuorovaikutus synnyttää uudenlaisen, mahdollisuuksien ja onnistumisen kielen sekä kulttuurin.

Mahdotonta, sanoi ylpeys. Uhkarohkeaa, sanoi kokemus. Hyödytöntä, sanoi järki. Onnistut varmasti, kuiskasi sydän.

Sataedu olemme me, joten tehdään meistä entistäkin hyvinvoivempi oppilaitosyhteisö.

Postaaja opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen, Sataedu Kokemäki
www.facebook.com/opojohanna 
Twitter: @opojohanna, Instagram: @opojohanna 
YouTube: Sataedu Opo Johanna Rantalainen

Sataedulainen teko 216 -palkinto

Sataedu Kokemäen opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen sai palkinnon tunnustuksena innostavasta ja uudistavasta työotteesta sekä esimerkillisestä työstä opiskelijoiden aktivoimisessa ja yhteishengen luomisessa.