Taitaja9-kisasta alkaa monen nuoren matka huippuosaajaksi ja oman alansa parhaaksi ammattilaiseksi. Kisan aikana ysiluokkalaisilla on mahdollisuus tutustua ammatillisen koulutuksen mahdollisuuksiin ja osallistua eri alojen toiminnallisiin tehtäviin.

Sataedu Kokemäki on toiminut alueensa kisajärjestäjänä jo vuodesta 2003. Kisoihin osallistuvat alueen yläkoulujen oppilaat, jotka kisaavat kädentaidoissa kolmen hengen tiimeissä.

 Opiskelijapalvelupäällikkö Paavo Valtanen kiteyttää kisat näin: ”Kisoissa nuoret pääsevät kokeilemaan omia kädentaitojaan ja moni oivaltaa, että osaaminen on aito avain tulevaan ammattiin ja itsensä työllistämiseen”

 Taitaja9-kisat ovat monelle nuorelle ensimmäinen mahdollisuus tehdä jotain omilla käsillään.

 Aluekilpailujen kaksi parasta tiimiä lähtevät edustamaan maakuntaansa valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä järjestettävään Taitaja9-finaaliin, joka järjestetään seuraavalla kerralla Helsingin messukeskuksessa.

Tämän vuoden aluekarsinnoissa, jotka järjestettiin joulukuun alussa Kokemäellä, kisasivat jatkoon ja Hesan matkalle Euran yhteiskoulun ja Pohjanlinnan koulun tiimit.

NQ9A4796.JPG

Kuvassa vuoden 2016 kaksi parasta tiimiä huoltajineen sekä  sataedulaiset Paavo Valtanen ja Johanna Rantalainen.

 Menestyneimmät jatkavat kansainvälisille areenoille

 Taitaja-tapahtuma järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Tapahtumassa kisaavat alueensa parhaat, tulevaisuuden työelämän huippuosaajat oman alansa parhaan tittelistä. Heistä osa valitaan edustamaan Suomea kisaamaan EuroSkills ja WorldSkill nuorten ammattitaitokisoihin, jotka järjestetään joka toinen vuosi. Kansainvälisissä kisoissa jaetaan arvostetut maailman huippuammattilaisten EM- ja MM-palkinnot.

 Suomen paras yrittäjyysopetusmalli haussa

Yrittäjyys on vahvasti mukana ammatillisessa koulutuksessa. Taitaja2017 tapahtuman yhteydessä etsitään Suomen parasta yrittäjyysopetuksen mallia. Paras malli palkitaan tapahtumassa ja kilpailutyöt julkaistaan Suomen Yrittäjien verkkosivuilla. Palkintoraadissa istuu yrittäjiä ja ammatillisen koulutuksen edustajia.

NQ9A4787.JPG

Satakunnan aluekisojen 2016 palkinnot jakoi opiskelupalvelupäällikkö Paavo Valtanen.

Postaaja: Johanna Virtanen