Halpa-Hallissa Kankaanpäässä käy helpottunut kuhina, kun muotinäytös on päättynyt. Liiketalouden opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet projektin suurimmaksi osaksi itse.  ”Olen vain kysynyt missä ollaan ja monelta”, kertoo opettaja Susanna Kyösti ja täsmentää, että hänen roolinsa työssä oli sparrata opiskelijoita.

Muotinäytöksen toteutuksessa jokaiselle opiskelijalle löytyi mieleistä puuhaa. Oli malleja, juontajia, lavanrakentajia, kasvomaalaajia ja lavan koristelijoita. Kaikkiaan muotinäytöksen järjestely vaati paljon työtunteja ja tarkkaa suunnittelua.

Projektipäälliköksi valittu Milja Haavisto toteaa projektista ja sen myötä oppimisesta seuraavaa.  ”Pääsee toteuttamaan ja ideoimaan. Projektipäällikkönä on mukava toimia, koska tykkään suunnittelusta ja järjestelmällisyydestä. Projekteista saa myös hyvää kokemusta tulevaa työelämää varten. Ansioluotteloni saa täytettä aidosta työelämäyhteistyöstä.”

Opiskelijatiimi ei ollut ensimmäistä kertaa asialla. ”Olemme yhdessä tehneet projekteja ennenkin ja muotinäytöstä oli paljon helpompi lähteä toteuttamaan kuin aikaisempia töitä.  Nyt nämä menevät jo ihan rutiinilla”, kertoo tiimiä luotsannut Milja. Muotinäytös onnistuikin suunnitelmien mukaan, vaikka katsojia olisi saanut olla enemmänkin.

Niko Virtanen, joka toimi muotinäytöksen juontajana kertoo, että homma oli mukava ja hän voi jatkossakin lupautua samantapaisiin projekteihin. Niko toteaa, että työ ei todellakaan ollut mikään kaikkein yksinkertaisin. Piti olla tarkkana ja keskittyminen ei saanut herpaantua hetkeksikään.

Myymäläpäällikkö Marko Latvala Halpa-Hallista arvostaa käytännön yhteistyötä Sataedun kanssa

”Yhteistyö Sataedun kanssa helpottaa myös Halpa-hallin suunnittelua ja valmistautumista. Tapahtuma vaatii paljon järjestelyä suunnittelun ja tavaran tilaamisen suhteen. Kaikkea ei tarvitse toteuttaa itse ja aikaa säästyy muihin asioihin. Opiskelijoista on apua kaikessa käytännön tekemisessä, esimerkiksi lavakoristelussa. Monia hyviä ideoita jäi vielä mahdolliseen seuraavaan tapahtumaan.”

Opettaja Susanna Kyösti ohjasi luokkaa muotinäytöksen järjestelyissä.

”Haluan tarjota opiskelijoille mahdollisuuden tehdä jotain erilaista, kun istua luokassa ja kuunnella opettajaa tai tehdä koneella töitä. Koen tämän olevan hyvää kokemusta tulevaisuuden työnhakijoille ja –tekijöille. Muotinäytösprojekti on reformin mukaista toimintaa, jossa oppimista viedään työpaikalle. On hienoa, että yritykset ovat avanneet meille ovensa ja mahdollistavat tämän kaltaisen oppimisen.”

Projekti toteutettiin OI! –hankkeessa, jossa kehitetään projektipajaoppimista työelämän kanssa.

Tutustu OI!-hankkeeseen tästä linkistä.

Postaajat: Liiketalouden opiskelijat, Kankaanpää