Kuusikymppinen ammatillinen koulutus hehkuu innostusta ja työniloa Kokemäellä.

Sataedu Kokemäki juhlii tänä vuonna 60 vuotta sitten aloitettua ammatillista koulutusta. Peipohjan ammattikoulu otettiin käyttöön elokuun lopussa vuonna 1957.

Sataedu kutsui syyskuussa järjestettyyn juhlaan kaikki entiset ja nykyiset opiskelijansa, henkilökunnan ja paikallisia kutsuvieraita.

 Amis kasvaa parhaaksi osaajaksi.

 Lämminhenkinen juhla kuvasti oppilaitoksen henkeä ja sitä, kuinka hienoa on olla amis. Ammattiin opiskelevien ensimmäinen tavoite on valmistua oman alan parhaaksi osaajaksi ja työllistyä valmistumisen jälkeen alan töihin.

21641017_10154961797151547_2956823248600737743_o
Lehtori Marjaana Mitikka ohjasi opiskelijansa läpi ammatillisen koulutuksen vuosikymmenet vauhdikkaassa esityksessä.

 Ammatillinen perustutkinto tuo ammatin lisäksi myös mahdollisuuden jatko-opintoihin. Tutkinnon suorittanut voi hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Yhä useampi perustutkinnon suorittanut hyödyntää tämän mahdollisuuden ja hakeutuu jatko-opintoihin joko suoraan valmistumisensa jälkeen tai kartutettuaan ensin työkokemustaan muutamalla vuodella.

 

 Juhlapuhe hehkui rohkeutta.

Sataedun juhlassa oli juhlapuhujana tietokirjailija, muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen. Hän valoi puheessaan juhlaväkeen rohkeutta ottaa tarjotut mahdollisuudet vastaan. Tukiainen osoitti sanansa eritoten ammattiin opiskeleville nuorilla ja kannusti heitä tavoittelemaan omia unelmiaan. Onnistuminen on mahdollista vain, jos uskaltaa yrittää.

21762251_10154961793101547_7735382828824044467_o
Tietokirjailija, muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen.

 

Ammatillisella koulutuksella on suuri merkitys myös paikallisena vaikuttajana. Sataedu on tehnyt vuosikymmeniä vahvaa yhteistyötä paikallisten yritysten ja toimijoiden kanssa.

Maaretta Tukiainen puhui sataedulaisille siitä, kuinka tärkeää on tavoitella hehkua, joka kertoo innostumisesta ja työnilosta. Tämä hehku näkyy myös oppilaitoksen ulkopuolelle, kun se syntyy jokaisessa opiskelijassa, opettajassa että tekijässä. Sitä hehkua sataedulaiset tavoittelevat ja ylläpitävät työssään päivittäin.

 

Postaaja: Johanna Virtanen, Sataedu viestintä

Kuvat: Kaija Marjanen Photography