Laivatyöskentelystä kiinnostuneet tulevat kokit ja tarjoilijat Sataedusta sekä WinNovasta kävivät tutustumiskäynnillä Viking Gracella maaliskuussa 2018. Sataedu on tehnyt yhteistyötä Viking Linen kanssa jo kymmenen vuotta. Kohti työtä 2.0 –hanke mahdollisti myös alojen välisen yhteistyön WinNovan kanssa.

Viking Linen rekrytoinneista vastaava Timo Nurmi toimi vierailun isäntänä järjestäen 27 opiskelijalle tutustumiskäynnit laivan sydämeen eli esivalmistustiloihin, keittiöihin ja ravintoloihin kertoen samalla laivatyöskentelyn vaatimuksista.

Asenne on tärkeä työhönottoperuste ja kovalla työllä etenee.

Opiskelijat saivat kokemuksellista tietoa laivalla työskentelystä ja eri tehtävistä. Opiskelijoilla oli mahdollisuus haastatella henkilökuntaa ja he saivat kuulla hienoja uratarinoita.

Hieno matka, harkitsen vahvasti laivatyöhön hakemista.

Oppilaitoksen tehtävänä on antaa tulevalle ammattilaiselle perusteet työssä onnistumisen eväiksi. Koulutus-/oppisopimuspaikalla on tärkeä merkitys siinä, kuinka opiskelijan ammatti-identiteetti ja varmuus kasvavat tekemällä oppimisen myötä.

Laiva tarjoaa monipuolisen ja haasteellisen oppimisympäristön, mistä monet alasta kiinnostuneet löytävät myös tulevan työpaikkansa.

image_bank_exterior_grace-17129-1024x800
Kuva: Viking Line kuva-arkisto
Lisätietoja Tiina Grönholm, Sataedu

rahoittajalogot