Siltoja siirtymiin –hanke tukee maahanmuuttajien siirtymistä kotouttamiskoulutuksesta Valmaan ja ammatillisen koulutukseen. Hankkeen sisältö ja tavoitteet syntyivät, kun oppilaitoksissa tunnistettiin  maahanmuuttajien koulutussiirtymissä selkeitä kehittämiskohtia.

Hankkeessa haetaan yhteistyöllä ratkaisuja siirtymävaiheiden haasteisiin, jotka kartoitettiin hankkeen aluksi. Kartoituksen tuloksista saatiin arvokasta tietoa kehittämistarpeista ja siitä miten yksilöllisiä oppimispolkuja tuetaan parhaiten.

Hankkeessa on edistetty Valma-koulutuksen tunnettavuutta ja rakennettu siltoja myös yläkouluihin. S2-kielitestausta on kehitetty sekä laadittu kielitaitotasoihin että maahanmuuttajaopiskelijan arviointiin työkaluja. Hankkeessa on pilotoitu IT-tukea ja hygieniaosaamistestin preppausta selkosuomella.

Siltoja siirtymiin on yhteishanke, joka varmistaa kehitystyön vaikuttavuuden ja tulosten hyödyntämisen valtakunnallisesti. Verkosto kattaa maantieteellisesti ja toiminnallisesti laajan alueen ammatillisen koulutuksen kentässä. Hankkeen tuottamat tulokset ovat sovellettavissa hyvin eri puolille Suomea.

Tutustu hankkeen verkkosivuihin ja etenemiseen www.siltojasiirtymiin.com.

Artikkelikuvassa Siltoja siirtymiin projektityöntekijöitä Sataedusta, Tredusta, Winnovasta, EduVamiasta ja Vamiasta syyskuussa 2019 Pyynikillä.

silta

Siltoja siirtymiin -hankeverkosto: EduVamia, Sataedu, Tredu, Vamia ja WinNova.

Sataedu koordinoi hanketta. Toteutus 1.10.2018–31.12.2020.

Rahoittaja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus (ESR).